Ha Ön eladó

Legyen jogkövető!

2012. január 1. után a lakóingatlanok eladása, vagy 1 évnél hosszabb bérbeadása esetén kötelező a tanúsítványt elkészíttetni. Előfordulhat, hogy a rendelet életbelépésének kezdeti időszakában nem fogja kérni sem a vevő, sem az ügyvéd, vagy a Földhivatal. Mint minden más szabály esetén, így itt is idő kell, hogy minden szereplő megszokja az eljárást.

Ne adjon lehetőséget egy későbbi szankciónak, vagy reklamációnak. Nem éri meg!

 

►  Kövesse a trendet!

Nem kell sok időnek eltelni ahhoz, hogy a vásárlók fontos szempontként értékeljék a keresett lakás energetikai besorolását. A várható energiaköltség lényeges szempont, melyet eddig közműszámlák alapján igyekeztek a vevők feltérképezni. Ez a módszer nem mindig hiteles, hiszen nem egyforma környezetben érezzük komfortosnak magunkat. Az energetikai tanúsítvány egységes rendszer, így összehasonlításra is kiváló.

Amelyik eladó feltünteti a besorolást, hamarabb talál vevőre!

Kerülje el a későbbi reklamációt!

Egy kevésbé előnyös besorolás is jobb, mint tanúsítvány nélkül értékesíteni. Nemcsak azért, mert hamarosan a vevők kitüntetett figyelmet fordítanak neki, hanem azért, mert így elkerülhető egy későbbi reklamáció, jogi vita. Ha az Ön leendő vevője beköltözés után néhány hónapban reklamálna az energiaköltségek miatt és Ön nem biztosított az adás-vételhez tanúsítványt, akkor Öné a felelősség. Ebben az esetben, szabálysértési eljárás keretében, akár 50 ezer Forintos büntetést is kaphat.

Megér 20-30 ezer Ft-os költséget egy későbbi per?

Fogadja meg a szakember tanácsát!

Az energetikai tanúsítvány szerves része a szakember által megírt korszerűsítési javaslat, amely segítségével az ingatlan magasabb besorolásba kerülhet, ezzel energiafogyasztása is kedvezőbbé válik. Könnyen előfordulhat, hogy a javasolt korszerűsítések végrehajtásával nemcsak jobb besorolást nyer az ingatlan, de a beruházással növelt értéken is hamarabb vevőre talál.

Fordítsa saját előnyére a tanúsítványt!

Mikor érdemes foglalkozni vele?

Az elkészített tanúsítvány 10 évig érvényes, így ha Ön úgy dönt, eladja segítségünkkel az ingatlanját, érdemes már a megbízási szerződés megkötésekor ezt is elindítania. Bár a tanúsítás folyamata viszonylag gyors eljárás, nem érdemes megvárni, amíg vevőre talál, hiszen éppen elég intéznivaló lesz az adás-vétel kapcsán.

Tudta-e Ön, hogy...

  • ...a családi kiadások legnagyobb tétele a rezsiköltség?

Csatlakozzon hozzánk!

Amennyiben szeretne országos partneri hálózatunkhoz csatlakozni, küldje el bemutatkozó anyagát és elérhetőségét a következő e-mail címre: info@etanusitvany.hu