Hibridház

2014. december 08.
Hibridház

Az új találmányok megalkotásának egyik fontos tulajdonsága, hogy mindenképpen előbbre viszik a társadalom, gazdaság fejlődését. Igaz ez akkor is, ha a találmány nem jó szándékkal kerül megvalósításra, hiszen a tapasztalat a jövőt segíti, akár a rossz tapasztalatokból szerzett következmények hasznosításával.

Szerencsére a hibridház a jó elképzelések közé tartozik. Sokat lehet olvasni a passzívházak előnyeiről, egyedül a kivitelezési ár az, ami visszafogja a hirtelen történő elterjedését. Ugyanis, ha a sok pozitívum mellett az ára is bárki számára elérhető lenne, akkor szinte minden ház ezzel a technológiai elképzeléssel készülne el, hiszen mindenki olyan épületben szeretne lakni, ahol a ház fenntartásának költségei minimálisak.

Ezért örvendetes, hogy elkészültek az olyan épületek tervei, melyek ötvözik a passzívház számos előnyét a hagyományos építési technológiával.

A passzívház számos előnyei között emlegetik, hogy nagyon alacsony költség mellett lehet az optimális belső hőmérsékletet elérni, melyet leginkább a geotermikus energia felhasználásával érnek el. A passzívházak falainak extra méretezésű a hőszigetelése, a passzívházakra minősített nyílászárók adják meg azt a lehetőséget, hogy ne fűtse az utcát. A hibridházak ennél egy kicsivel kedvezőbb árakon tudják elérni, és megközelíteni a fűtés okozta kérdéseket. Az adott gázrendszerre való csatlakozási lehetőséget kombinálva a saját hőszigeteléssel és a hő-visszanyerős szellőztető rendszerével a gázfogyasztás közel 70 százalékos megtakarítását eredményezheti. Ez a megtérülési időben is sokat jelent, hiszen a passzívházak megtérülési idejét 15 évre optimalizálják, a hibridházak esetében ez már 3 évre csökken

forrás:ebrand.hu

Tudta-e Ön, hogy...

  • ...a családi kiadások legnagyobb tétele a rezsiköltség?

Csatlakozzon hozzánk!

Amennyiben szeretne országos partneri hálózatunkhoz csatlakozni, küldje el bemutatkozó anyagát és elérhetőségét a következő e-mail címre: info@etanusitvany.hu